Translate

divendres, 20 de desembre del 2013

Comentari de la pel•lícula "Donde viven los Monstruos"


"Donde viven los monstruos" es tracta d'una pel·lícula adaptada a la pantalla gegant del llibre infantil de Maurice Sendak "Donde viven los monstruos. La pel·lícula, dons, narra la historia d'un nen (Max) una mica revoltós però sensible, que es sent incomprès a casa, escapant a un lloc imaginari, el mon on viuen els monstres. Així dons, aplega a una illa on es troba amb criatures misterioses i un cop extranyes, les quals les seves emocions son tan salvatges e imprevisibles a la par de les seves accions.

Al llarg de la pel·lícula, el nen es troba amb una colla de monstres que mostren les diverses personalitats simbolitzant amb sí mateix les diverses emocions dels sers humans y representacions dels temors i conductes més naturals de tots els sers vius.

Aquesta es una gran pel·lícula per tractar les emocions, donat que, en primer lloc, se'ns mostra que no hi ha que tenir por de tenir por; es a dir, es normal que tothom tingui por d'alguna cosa. No sols els infants tenen por, inclòs els adults, i qualsevol tipus d'animal, també tenen por d'alguna cosa. A més a més, es fa un recull de totes les emocions, de la ma dels monstres, que les persones poden tenir. Així, es dona lloc a treballar totes aquestes emocions, donant lloc a possibles debats, arguments, etc., per treballar-les.

A més a més, aquesta pel·lícula, a més d'oferir un punt de vista ampli sobre les emocions als infants (i no tan infants), ens dona l'oportunitat als adults de poder observar i comprendre la diferent percepció de la realitat per part de l'adult i per part de l'infant. Es a dir, mentre que els adults observen en el nen una vida amb sers volguts, que sempre estan atents a ell, i li donen tot el que vol, el nen observa una realitat en la qual cap persona el compren, es sent un incomprès, cosa que el fa "escapar" de la realitat i anar a parar al mon on viuen els monstres. Per tant, com adults, cal centrar-nos, de vegades, en el que els nens i nenes expressen, viuen i senten a nivell emocional, i no sols en el que nosaltres creguem que ocorre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada